Aleydisa    (VH00-000-0000)

Virallinen nimi Aleydisa Rotu, sukupuoli hollanninpuoliverinen, tamma
Syntymäaika, ikä 13.05.2013, 8v Ikääntyminen 4v. 13.07.2013 ikääntyy satunnaistesti
Väri, säkäkorkeus musta, 166cm Koulutustaso 150cm
Omistaja Avington Acres, VRL-13494 Maahantuoja melissa


© Triad Farm

Säpäkkä, vaativa ja tammamainen, kolme sanaa jotka riittävät kuvailemaan tämän hevosen lähes täydellisesti. Etsin itselleni kwpn -tammaa, jonka kanssa voisin niittää mainetta esteradoilla sekä tulevaisuudessa tuottaa myös jälkikasvua, pitkän etsinnän tuloksena päädyin ostamaan maahantuojan kautta upean mustan kwpn -tamman, Aleydisan. Aleydisa on osoittaunut varsin kinkkiseksi tammaksi, jonka kanssa joka asiasta tulee neuvotella ja sopia, muuten tamma vetää herneen nenäänsä, eikä mikään tunnu onnistuvan.

Aleydisa on käsitellä miellyttävä, mutta se vaatii hennon ja rauhallisen käsittelijän, jotta ylimääräinen hermostuminen ja stressaaminen saadaan minimoitua. Aleydisa rakastaa hentoa hipsuttelua ja sitä, että asiat tehdään huolella ja samaan aikaan myös määrätietoisesti. Mikäli käsittelijä ei tämän tamman kanssa tiedä itsekään mitä on tekemässä, saa Aleydisa kyllä sopan aikaiseksi pyöriessään, huitoessaan, häseltäessään ja pompahdellessaan takajaloilleen. Varustaessa Aleydisa on helppo, tosin satulavyö kannattaa kiristää vasta selkään päästyä loppuun, jotta hyrräkohtauksilta säästytään. Aleydisa on taluttaessa määrätietoisen ihmisen kanssa suhteellisen kiltti, mutta mikäli taluttaja selvästi empii tai haahuilee unelmissaan saattaa Aleydisa pompahdella suuntaan jos toiseenkin usein etupää kevyenä.

Ratsastaessa tämä tamma vaatii selkäänsä osaavan ja eleettömän ratsastajan. Aleydisaa tulee ratsastaa pienillä ja kevyillä avuilla, sillä riuhtomista, potkimista tai repimistä Aleydisa ei tosiaankaan siedä. Aleydisa omaa kauniit ja kevyet askellajit sekä käyttää itseään helposti oikealla tavalla, jos ratsastaja vain osaa istua hiljaa ja kärsivällisesti. Kovilla kuolain avuilla Aleydisa jännittyy, jolloin selkä ja jalat eivät ole mukana työnteossa.

Laukanvaihdot ovat Aleydisan bravuuri -tamma vaihtaa kevyestä painoavusta helposti laukkaa ja omaa myös suuren, pitkän ja pehmeän askelluksen. Esteillä Aleydisa on kuuma ja säpäkkä. Ratsastajan tulee hallita hypätessä Aleydisaa paino- sekä istuntaavuilla, sillä mikäli ratsastaja jää yhtään kuolaimeen kiinni niin ei tämä tamma hyppää esteen estettä. Kun selässä istuu ratsastaja joka pysyy rauhallisena ja kärsivällisenä myös esteen edessä, Aleydisa hyppää kevyellä ja ilmavalla hyppytyylillä esteen kuin esteen ylitse. Erikoisesteet saattavat joskus hirvittää, mutta kevyillä rohkaisuilla tamma ylittää erikoisesteet empimättä.

Maastoilu ei ole tämän tamman kanssa kovinkaan rentouttavaa, Aleydisa on säpsy ja säntäilee omille teilleen pienimmistäkin rasahduksista. Ratsastajan on pysyttävä maastossa hyvin hereillä ja rohkaisevana sekä samalla määrätietoisena, jottei Aleydisa pääse aivan niskan päälle.

Aleydisan luonteen on kirjoittanut entinen omistaja Fiuppe, kiitos!

Sukutaulu ja jälkeläiset

      i. Adrian
      kwpn, rautias
ii. Zaan Vander
kwpn, rautias
iii. Zest N Zeal
iie. Call The Wild
ie. Didrika Pim
kwpn, ruunikko
iei. Darius II
iee. Primrose
      e. Saskia
      kwpn, musta
ei. Pauwell
kwpn, musta
eii. Paul John
eie. Mikah Mancer
ee. Silver Slash
kwpn, rautias
eei. Santona
eee. Gilded Girl

Kilpailukalenteri

Vain sijoitukset merkitään. Yhteensä 5 sijoitusta, joista 1 on voittoja.

13.07.2013   ERJ   kutsu   150cm   6/40
15.07.2013   ERJ   kutsu   150cm   4/40
31.07.2013   ERJ   kutsu   150cm   1/30
01.08.2013   ERJ   kutsu   150cm   5/30
03.08.2013   ERJ   kutsu   150cm   2/30
00.00.2014   ERJ   kutsu   luokka   00/00
00.00.2014   ERJ   kutsu   luokka   00/00

© Avington Acres   |   virtuaalihevonen -- a SIM-game horse